Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2018 11:08 - Нещо за осъзнаване, което може да бъде много полезно в реалния живот...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 5045 Коментари: 7 Гласове:
28

Последна промяна: 01.11.2018 16:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Независимо дали ви се вярва или не, човешката душа, преди да влезе и да се материализира в тялото, което избраните от нея родители са и произвели, си е набелязала пътя, който ще й осигури изживяванията, предпочетени от нея в това нейно превъплъщение.
          Самото житейско изживяване представлява съчетание от последствията, които е предизвикала тази душа посредством избора на своите действия, отношения и проявления в този отрязък от житейския си път между физическото раждане и физическата смърт.
          Затова, когато душата желае да предизвика избрани от нея последствия, най-доброто за нея е тези последствия да не й бъдат спестявани, а да ги получи в цялата тяхна адекватност, за да познае себе си и същността си при създадените от нея обстоятелства и така да постигне целите си за себепознание и постигане на по-висше съзнание.
          Спестяването на адекватни последствия от определени действия  създава у търсещата най-висшата проява на себе си душа погрешни представи, което често може да я подведе към духовна деградация, като стимулира превеса на егото над духовната й същност..
           Точно по тази причина всяка неадекватна проява на толерантност спрямо негативните явления и действия като престъпност, насилие, измама, простащина, клюкарство, интригантство, наглост, злонамереност, завист, злоба, алчност, лицемерие, извратеност и всякакви други от този род, води до рецидивизъм и ги превръща в застрашаващ естественото развитие на обществото и държавата фактор.
           Именно криворазбраната, неадекватна толерантност към тези негативни процеси, явления и хора, с които животът ни сблъсква, често превръща нас добродетелните, добронамерени и добротворящи почтени човеци в техни жертви и това няма как да се промени докато не осъзнаем грешката си да толерираме нетолерантните носители на негативите в живота и не ги поставим на полагащото им са място.
           Ето защо, според мен е дошло времето да спрем с толерантността към злодеите и мръсниците, да започнем да толерираме добротворците, да почитаме духовните добродетели, да разпознаваме и издигаме почтените знаещи и можещи, за да поставим живота си на по-високо ниво, като го изпълним с повече радост и благодат.
                                                                                          Огнян  Узунов
                                                                                                               
           Честит празник на всички будители, работещи и помагащи за събуждането и вдъхновяването  на по-висше съзнание у българите и преодоляването на инерционното мислене. Бъдете все така живи, здрави, благородни и благодатни за осъзнаването на своя народ и нека Бог ви помага в това високохуманно начинание!                                                                                                                
                                                                                          Огнян Узунов.



Гласувай:
28




1. emi1ts - Здравей Огнян!
30.10.2018 15:16
Благодаря за интересната информация.Със сигурност за да достигаме до по-високите духовни нива на осъзнаване и личностно развитие е особено ценно да общуваме с подходящите хора вече достигнали до тях .Важно е да ги подкрепяме и да постигаме обединение около такава стойностна кауза!Светли и вдъхновени дни!
цитирай
2. leonleonovpom2 - Прав си, Огняне!
30.10.2018 23:15
Злонамерените се хранят с толерантността на тези, на които нанасят непредизвикани удари ! Тази толерантност им дава сила и самочувствие ,че могат да си позволят всичко?!
Змията се удря по главата ,не се укротява с приказки от рода-Добро куче, добро куче!
Както и говедото ,от приказки не разбира, но като види сопа в ръката, става друго!Кротко и покорно!
Злонамереността трябва да бъде пресичана овреме, иначе избуява като плевел и няма изчистване!

Лека нощ, приятелю!
цитирай
3. batogo - !!!:))) Благодаря ти за разбирането, Еми1!
31.10.2018 06:14
Добрият път за България, който ще я изведе на по-високо ниво на живот и развитие, е в обединението на стойностните хора около стойностна, благородна кауза и никаква толерантност спрямо злонамерените и вредителите, за да имат те възможността да изживеят последствията от разрушителните си действия в адекватен размер.
Светли дни и за теб!
цитирай
4. batogo - Благодаря ти за ясното осъзнаване на проблема и за подкрепата, Иване!
31.10.2018 06:47
Твоят точен, аналитичен коментар, много добре акцентира върху причинно-следствените връзки, които са превърнали България в добра среда за всякакви злонамерености и в неблагоприятна среда за развитие на добродетели. Освен това посочваш и верния начин за пресичане на тези порочни практики.
В изгрева на Третото българско царство Стефан Стамболов е бил безкомпромисен спрямо злосторниците и престъпниците, а това довежда до разцвет на новата българска държава по време на неговото управление и го превръща в добър пример за родолюбив държавник.
Благодатен, творчески ден, приятелю!
цитирай
5. wonder - Когато чета толкова точно подне...
31.10.2018 09:58
Когато чета толкова точно поднесена истина, винаги се радвам на чувствопознанието на човека, постигнал я. И споделил я. Благодаря ти! :)))
Избирайки предварително и семейството и уроците си, ние идваме, за да еволюираме духовно, но следвайки предначертаното имаме свободната воля да го променяме и тук вече изборите стават съдба. Само дълбоко осъзнатата доброта и абсолютната честност са път и постигане, достойни за истинното живеене в този отрязък време, наречен Живот. Самосъзнаването, че сме духовни същества със земни преживявания, ни прави свободни да добротворим.
Мярата за позволеното поведение е вградена дълбоко в нас, благодарение на правдата. Чистотата на духа, добротата на личността, честността и благородството са дълбоко-хуманитарно проявление на вътрешните ни устои, възпитание и възприятие за света, в чиято основа стои справедливостта. Те са морално-етичната основа на изконните ни ценности, които ни правят хора.
Днес толерантността към токсичните хора е грешка - прав си. Напълно. В тази връзка живеейки в общо цяло със социална траектория, която съдържаща обстоятелствата на своето проявление, ние избираме как да отсяваме истината и да градим живота си, недопускайки "негативните явления и действия като престъпност, насилие, измама, простащина, клюкарство, интригантство, наглост, злонамереност, завист, злоба, алчност, лицемерие, извратеност и всякакви други от този род"
Дори в тази платформа тези пороци виреещи на воля като вербална агресия, клеветничество и некултурност, са вик за помощ, но когато случаят е безнадежден толерантността е кауза пердута. Да казваш истината, когато словесния тероризъм те залива с лъжи, е критерий за по-висшата човешка етика.
Правдата има свой морален кодекс, в който липсва външния императив да властваш над другите и е налице добротата като единствен критерий за човечност и смисъл на съществуване.
цитирай
6. batogo - !!!:))) И аз ти благодаря, Wonder!
31.10.2018 10:27
Благодаря ти за дълбокото разбиране и мъдрия коментар, наситен с вечни житейски истини, духовност и непреходни ценности. :)
Пожелавам ти светли, добро-творчески дни в здраве и радост!
цитирай
7. predatorkapredatorka - №5, с твоите милионни локуми..е трудно да се преборим..
31.10.2018 10:34
това ти е..професия, все пак..
не е достатъчно да си „добър“ ,усмихнат, и да „имаш“ Любов..
/която НЕ е физична величина във физ. образ.стана ли ясно?
срамувам се/ на достолепна възраст си,Дани Райчевска...
да те атакувам отново, и то..на Пва..
хайде за по накратко, обърни се към твоите придворни, поддръжници,
и лакеи.. предаторът, мараОбщата муза, и сие, и се размисли ..
Защо, едно приказваш, а друго..правиш..
красивите слова ги оставям на теб..
за мен, ИСТИНАТА е меч!
цитирай
8. wonder - коментар 7 и поредния вик за помощ ;)))
31.10.2018 11:43
Ето и типичния пример за "измама, простащина, клюкарство, интригантство, наглост, злонамереност, завист, злоба, алчност, лицемерие".
Да лъжеш злонамерено, да завиждаш перманентно, да цапаш с ярост и злост хората, измисляйки си за тях неверни неща, обърквайки "истината" с егоцентричната си слепота, е типичния пример за вербална агресия и синдрома "Дънинг-Крюгер" в едно.
цитирай
9. stih - Споделям посланието!
01.11.2018 19:56
"...според мен е дошло времето да спрем с толерантността към злодеите и мръсниците, да започнем да толерираме добротворците, да почитаме духовните добродетели, да разпознаваме и издигаме почтените знаещи и можещи, за да поставим живота си на по-високо ниво, като го изпълним с повече радост и благодат."

Мъдро и навременно!
Благодаря, Огняне!

цитирай
10. batogo - !!!:))) И аз ти благодаря, Стих!
02.11.2018 12:59
За дълбокото разбиране, съпричастие и позитивно отношение към духовните житейски ценности, които ще ни помогнат да преодолеем негативното влияние на тъмните сили и техните изкушения...
Светъл ден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1779101
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41533
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031