Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2018 09:47 - История за Крали Марешки, трите синджира роби и разни други освободители
Автор: kraskal Категория: Лични дневници   
Прочетен: 390 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Идва синът ми при мен и възторжено ми обяснява, че новата част на поредицата „Отмъстителите“ била доста различна от предните серии.

И после добави…“Лошият победи“ и накрая сам достигна до извода, че вероятно авторите на филмовата поредица готвят следваща серия, зер Доброто трябва да получи реванш над Злото

Отмъстителите. Нали ги знаете...Капитан Планета, Железният човек Тони Старк, скандинавският бог Тор с чук в ръка, онзи зеленият Хълк, Ястребово око, една русолява Наташа, която обаче е Черната вдовица  и …ъъъ…разни  тълпи от герои от комикси се бият помежду си или срещу някаква напаст божия и по време на този вселенски въргал пускат по някоя друга духовита реплика./ Макар че Скарлет Йохансон може и само да мълчи и пак ще е интересна/

Можем да им се присмиваме и подиграваме, но хората правят серия след серия, трошат рекордите за приходи и диплят пачки.

Опасявам се, че в някакъв момент сценаристите на „Отмъстителите“ ще се изчерпят и зрителите ще потърсят алтернатива.

Е, това е нашият шанс.

Може пък и ние да си направим един филм с родни комиксови герои.

Сюжети дал Бог. Например, може да направим филм за Крали Марко и трите синджира роби, а?  Предполагам, че ще има много желаещи за неговата роля. Виж за ролята на Черния арап и за коня шарколия ще трябва по продължителен кастинг, ама срещу едни добър хонорар все ще се намери някой. Трите синджира роби ли? Ами ,то е ясно. Всеки среден българин е готов да влезе в този образ. То и психиката ни е такава, робска, защото винаги сме готови някой отвън да ни освободи.

Но без да обиждам патриотичните ви чувства, смятам, че сюжетът с Крали Марко няма да издържи на конкуренцията на „Отмъстителите“

Затуй предлагам да заложим на…

…на „Крали Марешки освобождава три синджира роби от НАТО“  Разказва се за супер герой, който през целия филм предлага на трите синджира роби да ги освободи от НАТО и да им осигури  евтин зоб за конете, нищо че робите всъщност нямат коне или най-много притежават по някоя друга дърта кранта, която не става дори за пастет. В битката му срещу враговете му помагат три операторки на бензиноколонки и три аптекарки, които раздават шутове на лошите.

В края на филма към срещу Крали Марешки се изправят Хайдут Сидер, неизвестен Патриот,  СуперСлави и подскачащи реформатори, които са си отсекли левия крак, за да докажат, че са десни. Всички те погват Крали Марешки , защото смятат, че освобождението на трите синджира роби от каквото и да е било, е тяхна работа и всички се сбиват помежду си. После камерата показва в близък план августейшия гербератор Ленторезец I Първокопник, който им се смее а акъла и чопли семки.

Следва продължение.

Признавам чистосърдечно, че сценарият е тъп. И аз като сценарист съм ултра тъп. Съответно българският политически комиксов филм ще е тъп и ще е провал.  

А може би изначално героите не стават и съответно всичко, което правят, не струва?

Не знам…единственото сигурно е, че трите синджира роби у нас вечно чакат някой да ги освободи…а биха могли сами да се заемат с това.

Сещам се за един умен човек, който често ми казва, че робът се бори за свобода, а свободният за съвършенство.

Ако разберете вие за какво се борите, ще разберете какви сте. Роби или свободни хора. И имате ли нужда някой да ви освобождава.

Как го беше казал  Левски „Който ни освободи, той ще да ни пороби“

Нека е хубав денят ви и бъдете свободни и не чакайте освободители.

 

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraskal
Категория: Лични дневници
Прочетен: 95151
Постинги: 83
Коментари: 42
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930