Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2018 09:25 - Девети май сякаш винаги разделя българите
Автор: kraskal Категория: Лични дневници   
Прочетен: 228 Коментари: 0 Гласове:
2



 

Днес животът ни поднася на нас българите поредната прекрасна възможност да се хванем гуша за гуша. 

Половината от нашите сънародници ще славославят с пламък в очите Червената армия, която ни е освободила от фашистката власт и ни е донесла свободата и България разцъфтяла като „яблани и груши“ . ще поднасят цветя пред паметници на войниците на СССР и ще обясняват, че делото им не е забравено.

По същото време други българи ще проклинат съветската армия окупаторка, която е стъпкала с ботуша си България, дала е властта в ръцете на комунистите, които са избили цвета на нацията, отнели са собствеността от предприемачите и ни е хвърлила во веки веков в руска орбита, от която не можем да се измъкнем вече толкова време.

И точно днес нашите народни водачи ще се дърлят на мегдана и ще показват, ще обясняват, ще доказват колко много обичат или колко много мразят Русия.

Едните народни трибуни ще обясняват, че 9 май е ден на победата на Червената армия над Германия на Хитлер.

Другите ще обясняват, че това е ден на обединена Европа.

Едните ще се кълнат рано сутринта пред портрета на вечната Амбър на руската властта, другаря Путин и тайно ще сторят един метан пред портретите на другарите Ленин, Сталин, Хручшов, Брежнев, Горбачов…не, не сакън, не на тоя Горбачов, защото той предаде заветите на другаря Ленин и Сталин.

Другите ще се самоопределят като последователи на Чърчил, Рузвелт или на Рейгън и Тачър или на друг символ на Запада.

И така цял ден русофили и русофоби ще се псуват, ругаят, заплашват и проклинат без да се замислят дори за миг, че преди всички са българи.

Пак се сещам за онова мъдро прозрение на Станислав Стратиев, че така и не случихме нито на поробители нито на освободители.

И затова цял живот целуваме нечия чужда ръка или нечий задник и сме силно наведени… или надупени в зависимост от гледната точка.

А по повод на всички препирни и скандали, които поражда 9 май у нас бих казал следното.

Дори от уроците по география става безпределно ясно, че България е част от Европа, а не от Азия или от Евразия….туй понятие Евразия група съветски учени ли са го измислили?




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraskal
Категория: Лични дневници
Прочетен: 94860
Постинги: 83
Коментари: 42
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031