Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2018 08:35 - Днес Кирил и Методий и техните ученици щяха да пишат обществени поръчки или проекти по европрограми
Автор: kraskal Категория: Лични дневници   
Прочетен: 203 Коментари: 0 Гласове:
0



 

В стари времена имало един особен вид хора, които умеели да тълкуват събития и знаци и така разбирали какво се задава зад завоя или какво се крие зад ъгъла, демек какво предстои.

Едни се вглеждали в звездите, други хвърляли боб и се кокорели в него, трети обичали да ровичкат в пилешка карантия, четвърти палели огньове, напушвали се или кротко преяждали с халюцигенни гъби и получавали видения, пък обяснявали на хората от племето какво има да става. После хвърляли карти, гледали на кафе и …начините ставали все повече, но крайният резултат бил един и същ. След тълкуване на събитията и разчитане на знаците  ставало ясно какво носи бъдещето.

И сега е така.

Докато бягах край плажа, видях, че отнякъде са долетели и са накацали по брега пластмасови палми и железни стойки за чадъри. Не че искам да отнемам занаята на племенните шамани и квартални пророци, но смело ще направя извода, че това са предвестници на настъпващото лято.

Лятото идва. Зелената зона за паркиране и тя е тук.

Скоро и шезлонги ще долетят и те ще накацат по брега, а удоволствието човек да ги помилва по дъските ще струва някакви левове.

/Според моя кум много по-изящно би звучало да се казва „шезлонзи“ или дори „шезлонзе“, но правилното е шезлонги/

Само не разбирам защо първата редица от чадъри е кацнала почти до вълните и ми е чудно кой би легнал там под тях, но….ако хвърля боб, може и да разбера.

Но духът на седмицата е съвсем друг и няма нищо общо с подготовката за летния сезон.

Това е седмицата, в която от всички страни ще ни призовават „Върви народе възродени, към светли бъднини върви“

Е, от две три търговски вериги вероятно ще ни поканят като народ да се юрнем към техните магазини и да понакупим това онова от тяхната седмица на промоциите, но това няма никакво отношение към светлите бъднини.

Загледах се в някаква серия от втори сезон на филма „Западен свят“. Нали го знаете…двама учени създават свят, в който е пълно с „хостове“ , които страшно много приличат на хора и основното им предназначение е да служат за забавление на истинските хора…

С всяка серия става ясно, че в забавленията на истинските хора няма нищо човешко и основното ,което те правят в този „Западен свят“ е да унищожават хостовете по най-различни перверзни начини.

Аналогичен случай в наше село. Ние всички с ваш живеем в…нашия свят, който Източен или Югоизточен или е част от ЕС или вижте, вие най-добре знаете къде живеете и няма смисъл аз да ви обяснявам.

Но докато във филма „Западен свят“ на хостовете им писна да ги третират като  безгласни букви в жесток сценарий и решиха да сложат край на историята, в нашия свят всичко си е по старому.

НяКОЙ пише тъп сценарий и ние живеем в него и в програмата постоянно има сривове и често в Отечество любезно, как хубаво си ти нещата зациклят.

Различното от филма „Западен свят“ е това, че докато в него хостовете, които са си чист вид изкуствен интелект,  решиха да сложат край на всичко, ние човеците тук стоим в тъпо вцепенение и гледаме как нашенския изкуствен интелект генерира тъпота след тъпота.

В нашето съвремие солунските братя Кирил и Методий и техните ученици ,за да не умрат от глад, щяха да пишат проекти по европрограми или предизборни програми, или пък щяха да работят като тролове в социалните мрежи, пък може би щяха да пълнят със съдържание профилите на важни хора в същите тия социални мрежи.

Кой ти пише азбуки днес или важни текстове. Много по-важно е да се напишат условията на една обществена поръчка така, че да бъде спечелена от определен човек. От наш човек.

Заради това пък и заради други неща днес нямаме втори като братята Кирил и Методий.

Но пък имаме добре написани рекламни брошури, в които с едър текст някой ни е написал нещо, от което става ясно, че промоцията , таз сила нова ни води към светли бъднини. Или към лотарията.

Не стига, че написаното дотук е глупаво и тъпо, ами и звучи безнадеждно. Я, накрая нещо позитивно и оптимистично.

Хм…какво да бъде. Ах, да….западните лидери от Западния свят обещаха да присъединят към западния свят Западните Балкани.

И нас това трябва да ни направи щастливи ли? В следващата серия на филма ще стане ясно.


https://burgas-reporter.com/articles/31381




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraskal
Категория: Лични дневници
Прочетен: 94813
Постинги: 83
Коментари: 42
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031