Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2018 09:40 - Да избягаш от работа заради мач и други такива вълнения
Автор: kraskal Категория: Лични дневници   
Прочетен: 310 Коментари: 1 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Мисля си, че ако по времето на хан Крум е имало автори на фалшиви новини ,то със сигурност ханът щеше да им посвети закон и произтичащите от това съответни санкции.

Не смея да предполагам какви точно щяха да бъдат, но много вероятно наказанията за лъженовинарстване щяха да са особено болезнени.

Но за разлика от своя колега хан, който въвел с цялата им строгост своите „Крумови закони“, нашият премиер не може да накаже по никакъв начин авторите на онзи слух новина, че уж си бил купил остров нейде из гръцките морета. Написали я те и я пуснали из интернет и ето ви на…крамолическа пропаганда  и лъжи.

Остана му само да я отрича, отрича, отрича и да проклина, проклина , проклина лъжливите овчарчета новинарчета.

През 2002 год. май беше …с жена ми бяхме кумове на тежка сватба. Държах прочувствена реч, водих хорото и гледах авторитетно от масата на младоженците и по едно време…изчезнах. Заедно с моя кум, който също беше поканен на сватбата на нашия общ приятел, напуснахме тържеството и хукнахме из Морската градина в Бургас, за да търсим заведение с телевизор, че да мога да погледам мача Испания –Словения. Представяте ли си??? Кум да избяга от сватбата заради мач от Световното първенство по футбол. После се върнахме за едно хоро и две три наздравици и айде пак…бегом към телевизора. Жена ми се нацупи и разсърди, че съм я изоставил сама на масата,  а около нея буйни сватбари тропали хора със свиня и с пиле в ръка…или този ритуал със свинята и с пилето го видях лично…забравил съм.

Та, думата ми е да не ругаете и съскате затуй, че премиерът напуснал заседание, посветено на мигрантите, пък отишъл да гледа мача между Япония и Сенегал. Футболист е все пак. Кръвта му ври.

Ако беше избягал от комисията, за да ходи да си купи от антикварна книжарница луксозно издание на Карл Май по-добре ли щяхте да се чувствате?

Вие в училище не сте ли бягали от часове?

Веднъж целият клас избяга от час по литература, защото учителката беше свирепа, а никой не бил подготвен. Май бяхме пети или шести клас тогава. Аз нямах никакъв проблем нито с учителката нито с литературата и останах в стаята.

И какво стана. Учителката, която наистина беше свирепа, влезе в стаята и като ме видя, че съм сам, ми се разкрещя и ми нареди да отивам и да търся класа и да кажа на всички да се връщат.  И аз уплашен хукнах навън и намерих съучениците ми и им казах, че учителката ги вика и им се заканва ужасно. А те ми се разкрещяха и ми казаха, че съм зубрач и кретен и ми наредиха да се върна обратно и да кажа на учителката, че няма да се върнат и аз се върнах и предадох съобщението и тя ми се разкрещя пак и излезе от стаята. Доколкото ми стана ясно и преподавателката и съучениците ми по един малко по-иносказателен начин ми казаха „Посредникът ни е лайно“…ъъъ…фразата е част от един много популярен испански филм от моето детство. „Синьо лято“ се казваше.

Направо усещам как вече се чудите какво всъщност искам да ви кажа с всичките тези брътвежи. Ами, просто е. Не вярвайте на фалшиви новини и не са срамувайте от малките си увлечения. Ето, на…късно снощи жена ми нахлу в хола и ми каза…“Виж се на какво приличаш. Лицето ти е червено като домат. Спокойно, бе…Испания ще изравни“

И испанците изравниха. ПРеди няколко години Реал Мадрид губеше секунди преди края  финала срещу Атлетико Мадрид и тя мина с един леген пране баш в този сюблимен момент. Пак ме видя ,че съм червен като домат от нерви и рече „Спокойно, де…Ей, сега ще изравнят“ И Серхи Рамос заби страхотен гол и изравни в продължението. После Реал Мадрид спечели финала.

Оттук насетне на всеки мач на Реал Мадрид или на Испания жена ми бива викана от мен или от сина ми към края на мача. Традициите са затова, за да се спазват.

И какво, аз да се срамувам от футболните си пристрастия ли? Вижте, на сватбата на сина ми или на сватбата на дъщеря ми да е, ако има интересен мач, ще хвърля поне един поглед, ама не на екрана на смартфона, а на някой телевизор.

Затуй, аз подкрепям премиера, че е избягал от заседанието, за да гледа Япония срещу Сенегал. На мача е било къде къде по-интересно. Пък и нека бъдем честни. На това заседание решиха ли нещо? Грънци.

Как няма да избяга тогава. И ако някой ден реши да избяга и от политиката, за да стане президент на БФС, пак ще го подкрепя. Хм, това не никак лоша идея, а?

Време е за прогноза за времето.

За днес синоптиците предупреждават за поройни дъждове, гръмотевици и ветрове. Дори казват да се готвим за жълт код. Лоша работа е това.

Жълт код за времето е също толкоз гадно, колкото жълт цвят на зъбите.

Много щяло да вали и като нищо ще има наводнения. Току виж бургазлии пак се юрнат да снимат подводната ,пардон подземната улица, ако се напълни с вода.

Ама, той неслучайно премиерът каза, че е запомнил, че покажат ли нещо по американските филми и до две три години се сбъдва. Преди време нали даваха някакъв филм за ноевия ковчег. Ето ,на…ще вали като по време на библейския потоп. Едно е сигурно….Ной не е взел на своя кораб журналисти и политици. Футболисти също. Да се чуди човек защо.




Гласувай:
0



1. apostapostoloff - Това че премиерът е напуснал
28.06.2018 18:50
преждевременно, за да гледа някакъв мач, е фалшива новина.

Истината е, че той като виден мафиот е забелязал, че пистолетите “Глок“ точно тогава се продават евтино на промоция.

Точно затова е и напуснал- за да си купи хубави патлаци и то на промоционални цени. Тъй де, знайно е, че у нас мафията си има държава.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kraskal
Категория: Лични дневници
Прочетен: 95159
Постинги: 83
Коментари: 42
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930