Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2018 12:27 - Майсторлъкът да извъртиш номер на всички като ги накараш да си сменят пак номерата на колите
Автор: kraskal Категория: Лични дневници   
Прочетен: 349 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

„Всяко ново е добре забравено старо“ – както  казваха пристрастените към употреба на гинко билоба  граждани…Не споменавам селяните, защото те  пият сутрин, обед и вечер по една малка ракийка и нямат проблем с краткосрочната и дългосрочната памет като префърцунените граждани. Е може да не е сутрин, обед и вечер, а само вечер, но поне по три малки ги правят.

А доказателства , че новото е всъщност преопаковано или ребрандирано старо, получаваме всеки ден.

Какво означава да направиш номер на някого? Или да му извъртиш номер? Да му погодиш номер?

Ами, например да накараш всички граждани и селяни в една страна да си сменят старите регистрационни номера на автомобилите с нови номера, защото така изисквали от Брюксел. Е, те това е те да направиш номер.

И да минат няколко години и да накараш всички граждани и селяни да си сменят уж новите номера на колите с още по-нови, защото…защото така, както ведро обясняваше една реклама.

На маймуни ни обърнахте, маскари с маскари– чувам Бай Ганьо, докато разсъждавам за номерата, който властта ни погажда. И после той добавя „Май някой удари кьоравото“

И на мен тъй ми изглежда.

Имало едно време една парламентарна група. Събрали се депутатите и, обсъдили някакъв проблем, излъчили най-подготвените от тях п този проблем и те започнали да пишат проект за закон или проект за промени в някакъв закон. Писали, писали,пък накрая го предложили да бъде приет. И хората, които депутатите представлявали, скокнали гневно и казали, че това не им харесва. Но депутатите не им обърнали внимание, защото те искали да обложат с по-висок акциз електронните цигари, защото преценили, че държавата губи милиони левове от това, че електронните цигари са толкоз евтини. Хубаво или лошо, защитавали си предложението.

С една дума, законотворците рекли „Няма пък“ и решили да защитят своя проект за закон. С цената на всичко. Нали все пак ставало дума за парламентарна република.

И изведнъж им се обадил лидерът и им наредил да зарежат закона, защото…защото така бил решил той.

На депутатите им виснали ченетата. Те се питали „Оти ги ручахме жабетата“ Иначе казано им погодили номер и ги вкарали за енти път в пиеската „Добрият, лошите и злите“, в която те били злите, а ТОЙ бил добрият. Номерът бил такъв ,че след изиграването на пиеската, те изглеждали не само зли, но и тъпи.

Камен Донев тази сутрин каза, че ние не сме обединени. Къде било това „Съединението прави силата“

Тамо аз ще отговоря….снощи към 1 часа след полуощ чаках сина ми да излезе от работа, че да го взема и транспортирам франко до дома.

И гледам как момиче си хвана такси. Таксито тръгна ,пък спря. И шофьорът помоли явно момичето да го бутне. И то горкото крехко и нежно се замъчи и забута автомобила, ама той не помръдна. Спряха друго преминаващо такси. Вторият шофьор излезе и забута също, но колата не помръдна. Тогаз аз, същий Конан Варварина, излязох от семейната лимузина, пък се присъединих към групата ,че като бутнахме таксито, то литна направо.

Литна, ама празно, защото момичето вероломно нае другото такси, а имащият проблеми със запалването автомобил пак угасна. И аз останах сам и го забутах сам. В интерес на истината по-надолнище и двигателят пак запали и таксито изчезна в мрака.

И до какво доведе този ярък примери за съединение на българи. До загуба на клиент за първия шофьор, до поява на нечакан клиент за втория шофьор и до…ами, синът ми се обади и ми каза, че щял да си тръгне с такси и да не го чакам.

Викам му „Какъв номер ми извъртя, сине, сине“ и се прибрах по самотните улици право у дома, а първородният си дойде три четири минути по-късно.

А онези народни представители, които се съединиха около идеята да обложат с нов акциз електронните цигари…те …ами, те също ще плащат за новите номера на автомобилите си.

Защото волът когато рине пръст, хвърля я върху гърба си.

 

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraskal
Категория: Лични дневници
Прочетен: 94866
Постинги: 83
Коментари: 42
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031