Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2018 09:47 - Хавлия върху дюните не може, бетон върху дюните ...може
Автор: kraskal Категория: Лични дневници   
Прочетен: 552 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.08.2018 09:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Според американския сериал „Скорпион“ България е страна, населена от тъповати мутри с ярък мозъчен дефицит, с бедни и лошо облечени клетници от мъжки и женски пол, с жени, които са уморили мъжете си и компенсират липсата им с разговори с фикуса, също така и с гениални хакери и всички тези персони обитават квартали с рухнала публична инфраструктура и с еднакво грозни, но различно олющени панелни блокове.

В първия момент бях готов да изригна / изригна е любимото клише на някои медии, когато искат да обяснят ,че някой  е ядосан/ , да избухна и да сезирам американския президент Тръмп като му пратя гневно лично съобщение в неговия туитър профил, ама…после изведнъж се улових да мисля, че сериалът всъщност…ами, в него има и някои точни попадения в илюстрирането на българската действителност.

Вярно е. Мутрите ни са подчертано тъпи, хакерите ни са гениални, повечето хора са бедни, публичната инфраструктура е издухана, а панелните блокове плачат за саниране, а в отделни случаи някъде, където блоковете вече са били санирани, обитателите им плачат от санирането.

Е, във филма има и гафове, но откъде да знаят американските сценаристи, че в София автомобили от типа на „Лади“, „Москвичи“ и „Трабанти“ са отдавна вписани в Червената книга на изчезналите автомобилни видове, но…пък е вярно, че автомобилният ни парк е много стар.

Нали знаете, че всяко е добре забравено старо. Току виж се окаже, че новата „Тесла“ е стара разработка на „Запорожец“. Ами, да…където е текло, пак ще тече…нали така казват майсторите водопроводчици, когато ги извикате, за да открият защо ваната на съседа ви от горния етаж се изтича в спалнята ви на долния етаж.

С един колега си говорихме, че из центъра на Бургас и по протежение на някои  от най-старите търговски улици е пълно с витрини, върху които има надписи „Дава се под наем“ , демек магазините са празни и чакат предприемчиви наематели.

Айде, сега …не почвайте да мърморите. То и в Аляска едно време е било така. Имало е празни парцели, които са се отдавали за проучване на златотърсачи и …така се е появила златната треска в САЩ и милионерите, пръкнали се в резултат на тази треска . Предполагам, че и в празните търговски обекти по търговските улици на Бургас има златни възможности, ама още не са ги открили. Не само наематели, но и инвеститори ще дойдат. Онзи ден някакво младо семейство от Сливен огледало апартамента на баща ми и на майка ми с цел покупка. Тъй че инвестиции ще има.

Пътувах към Карнобат и на изхода на Бургас ми махнаха на стоп две момчета. Аз аха, аха да спра, но се вгледах в едното момче и то такова едно примряло и болнаво ми се стори. Отдалечих се с мръсна газ. Вече вяра на болни нямам, пък вие ако искате, ме наричайте, че съм коравосърдечен.

Наскоро един бургазлия видял в Гърция на пътя друг бургазлия. И спрял автомобила си да го пита как е, а той му отвърнал, че е много болен и пътува на стоп към Истанбул. А моторизираният бургазлия казал на пешеходеца „Въйййй, какво съвпадение. И аз отивам към Истанбул, я се качвай при мен, къде ще скиташ в тия жеги болен“

И го качил в колата си и го закарал до Истанбул и чак стая в хотел му наел. После по някаква грешка ги арестували полицаи и се оказало, че пешеходецът е издирван от Интерпол. А бургазлията с колата изгоря, горкият. Вестниците и сайтовете много писаха за този случай.

На затуй не спрях на двамата стопаджии. Знам ли кой ги издирва.

Какви времена настанаха. Да не смее човек да качи стопаджия в колата си. Ама аз и стопаджийка не смея да кача в колата си. Защото седалките ми са изпоцапани с шоколад и вечно са поръсени с трохи. Пък стъклата на автомобила са все осрани от гларуси. Ей, такава е моята кола. Мяза на четириколесно бактериологично оръжие. Някой ден ще ме арестуват дори и сам да си пътувам. А медиите ще пишат за мен най-ужасни неща. „Арестуваха бургаски репортер в осрана кола за трафик на птича тор“ После ще ме налазят ония, които избиват овце, пък ще евтаназират автомобила ми.

Глупости. Пълни глупости.

В Румъния протестирали румънци, които живеят в чужбина. Върнали се в Букурещ, за да обявят, че искат реформи, за да се върнат за постоянно в Румъния и тамошната полиция ги набила. Мда…явно ще си останат в чужбина.

А у нас се чу, че държавата праща на българите в чужбина писма с кратък текст „Я, елате пиленца при батко“, демек „Елате, че ни трябвате“

На такова писмо г-н Две Хубави Очи сигурно ще отговори с „Няма пък“

Не ще да си идва. Не вярва, че в Мила Родино, Ти Си Земен Рай е хубаво и стои в турски затвор.

Изобщо, когато държавата почне да призовава за нещо гражданите си, ами моментът значи е леко тревожен. За гражданите, де.

В една съседна държава тамошният вожд и учител призова своите сънародници да обменят златото и доларите си в местна валута…пък тя местната валута потъва.

Не знам защо, но се сетих за Венецуела, където от много призиви на президента Мадуро стигнаха дотам, че ролка тоалетна хартия има по-висока стойност от пачка „боливари“

А у нас не само че левът не поевтинява, но дори природният газ се готви да поскъпне за втори път в рамките на два месеца.

И глобите за лошите туристи, които разпъват палатки по плажовете с дюни, се повишиха. Нощувката в палатка на брега на морето ще им струва 3000 лв. дори и само хавлия да разпънете там, пак ще ви глобят. Виж, ако излееш бетон на 3000 кв. метра разгърната площ на брега на морето, ама върху змиярник, тогава може да минеш метър. Във Варна точно туй се случи. Заляха с бетон змиите на плажа. В Бургас пък плажовете ги заливаме с шезлонги.

Шезлонги…според моят кум множествено число на шезлонг е „шезлонзе“ Звучало му по-изтънчено така.

Глупости. Пълни глупости.

Важното е, че стабилността у нас е непоклатима и целокупното гражданство и селячество може да си вземе лятна отпуска. Почивайте всички вие, ама тази държава само един човек работи без почивка. Всяка вечер го дават по телевизията от различни кътчета на държавата. Ходи там някъде и обяснява нещо за някакви „гадове“.

Пък на някои им харесва да споделят из социалните мрежи откровения от типа на „135 ден без секс“, а отдолу се вижда, че бившият или бившата харесват това.

Аз какво да напиша…“Цял живот без Порше“

Ей, че гадно.

А сега е време за прогноза.

Днес ще бъде слънчево, но и облачно…променлива облачност и променлива слънчевост, така да се каже. Максималните температури ще достигнат 28 градуса в Бургас и в региона.

Нека бъде хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

P.S  още подбони текстове можете да прочетете в рубриката "Различно"  в сайта            www.burgas-reporter.com

https://www.burgas-reporter.com/articles/32160



Тагове:   море,   плаж,   къмпинг,   очите,   дюни,   стопаджии,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraskal
Категория: Лични дневници
Прочетен: 94816
Постинги: 83
Коментари: 42
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031