Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2018 15:08 - Българската стабилност е гювеч между Космос и Хаос
Автор: kraskal Категория: Лични дневници   
Прочетен: 231 Коментари: 0 Гласове:
0



 

От часовете по антична литература в прастарите времена на моето следване в Шумен съм запомнил, че светът има две противоположни състояния.

Хаос и обратното на хаос, т.е Космос.

Едното положение е свързано с липса на ред, а другото с подредба и с хармония.

Е, древните могат да пият по една студена вода, защото хилядолетия по-късно в България открихме и трето състояние на света, което обединява в едно другите две.

СТАБИЛНОСТ.

При внимателно вглеждане в българската СТАБИЛНОСТ ще установим, че става въпрос за бълбукащ тюрлю гювеч от състояния.

В нея има елементи на хаос, ярък пример за който е сривът с Търговския регистър, да речем. Ако се напънете и вие ще дадете такива примери за хаос. Здравната реформа, например.

В родната стабилност има и наличие на Космос в древния му смисъл, т.е бюджетният излишък се изстрелва във висините, икономическият растеж е много висок…има и прасета в Космоса, демек  печеливши сънародници, чиито приходи са космически, но са придобити с елемент на икономически свинщина. Част от космическите приходи на някой български икономически „космонавти“  изскачат от кутии за обувки, да речем.

Според древните гърци Хаосът бил мястото между небето и земята, където всички неща потъват или се разрушават.

Аналогичен случай в наше село.  И у нас е същото.  Част от еврофондовете незнайно как потъват в родния хаос, пардон усвояват се.

Как според вас древните гърци биха определили третото състояние на света – СТАБИЛНОСТТА?

Какви древни гърци, бе?

Ние няма да се гърчеем, я!!!

За какво ви са древните гърци. Излезте навън. Вижте, огледайте се около вас и навсякъде ще видите многобройни патриотични примери за стабилност. Светът е голям и стабилност дебне отвсякъде. Навсякъде и във всичко.

Най-малкото вижте снимката на военния министър с каска на главата. Същият е като богът на войната Арес. И е малко различен, защото гърците са го извайвали Арес намръщен, а нашият е усмихнат от цялото си сърце и душа.

Хареса ми това, че управляващите отново си подадоха ръце, за да предпазят страната от хаоса. Имам усещането, че на тях още повече им хареса. Само, че защо имам стабилното предчувствие, че след време на нас рязко ще спре да ни харесва, когато проумеем, че всъщност тъпчем на едно място.

Основателят на правешката философска школа Тодор Живков препоръчваше в големи дози „приземяване, братче, приземяване“ и „да се снишим“.

Е, продължаваме да го правим и днес.

Стоим си стабилно на мястото и гледаме как все повече прасета политат в Космоса и усещаме неясен копнеж по един хаос, т.е по една смяна на системата…

Сакън!!! Каква смяна. Хората не щат и да чуят за оставка на достойните министри. Дори и в  петиция започнаха да се подписват в социалните мрежи.

Никаква промяна. Сънувайте Космос. Или интеграция на Западните Балкани. Може да сънувате и стабилност, ако не ви достига въображение за друго.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraskal
Категория: Лични дневници
Прочетен: 94854
Постинги: 83
Коментари: 42
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031