Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2018 17:03 - Крупните български предприемачи май ще стават хъшове и ще се скитат немили недраги из Сен Тропе
Автор: kraskal Категория: Лични дневници   
Прочетен: 330 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Звъни дъщеря ми по телефона и възторжено ми докладва как протича първото през живота и пътуване с влак.

Казва ми „Току що тръгнахме от Карнобат“, а аз поглеждам към часовника и се оцъклям.
Защото е 11.55 часа, а тя е потеглила от Бургас към отстоящия на 100 километра Сливен в 9.45 часа. И колкото и да съм слаб по математика, ми се набива на очи това, че за около 2 часа влакът е изминал едва 50 километра.

Дъщеря ми беше наистина във възторг, защото край жп линиите видяла кацнали соколи.

Не посмях да я попитам дали не е видяла някоя спряла реформа на БДЖ. Защо да и отнемам радостта от приключението.

Каква символика, а? Преминаващ влак и край него кацнали соколи. Значи толкова бавно минава край тях, че птиците дори не се стряскат.

50 км за два часа.

Е, какво пък

Вчера всички влакове в Япония бяха пък направо спрели. Вярно, че причината за вцепеняването на железниците в страната на изгряващото слънце беше огромна буря и природен катаклизъм, но какво пък. Не се движеха, а у нас поне влаковете изминават някакво разстояние, нали.

Катаклизъм ли рекох?

Първо на Царя му отнеха царските имоти и той се покруси и дори намекна царствено, че може да ни осъди. Да, де…може да съди държавата, ама един вид ще осъди всеки един от нас да му платим обезщетение. У нас всичко се прави в името на народа, нали знаете.

Затова винаги накрая народът плаща на конкретен българин.

Какъв е този силен трус, който раздруса българската индустрия. Ето ,на…втори крупен индустриалец и предприемач беше посетен от спец звена.

Не вярвате ли вие, елате ни на гости!!! – както пееха дует „Ритон“

Та отишли му на гости на индустриалеца и го обвинили, че е шеф на организирана престъпна група, че укривал доходи и че…само разни лоши неща…

Преди десетина дни пък погнаха друг заможен българин и дори от някакви кутии за обувки в гардеробите му изскочиха има няма 10 млн лева. И него го изкараха лош.

Лоша реклама за българските крупни предприемачи е това. И без това широките народни маси ги определяха като чорбаджии изедници, а сега и управляващите ги сочат с пръст.

А този вторият да не излезе да скита като хъш по таз тежка чужбина като първия? Демек да избяга в изгнание в Сен Тропе или някое друго сборище на български хъшове индустриалци?

Уф, да спи зло под камък. Сигурно ще се оправят. Де се е чуло и видяло български нотабил да бъде превърнат в плебей.

Нека мислим позитивно.




Гласувай:
0



1. schumpov - Ще се сетиш ли и ще споменеш ли хей ...
06.09.2018 19:20
Ще се сетиш ли и ще споменеш ли хей така между другото, кой ги направи крупни индустриалци и ги назначи за милионери, от къде им са дошли богатствата, Дядо им Благоев ли им ги завеща, покойният Луканов нали също осъди държавата, преди да освободи национализираното жилище. Другари комунари не плачете за Париж , столицата на разврата , плачете за България, държавата на най-злите комунари.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kraskal
Категория: Лични дневници
Прочетен: 94874
Постинги: 83
Коментари: 42
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031